KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Współpraca

Partnerzy Przedszkola Nr 17 Kółko Graniaste w ramach współpracy z środowiskiem lokalnym:

  • Rzecznik Praw Dziecka,
  • PK OMEP - Światowa Organizacja Wychowania Przedszkolnego,
  • Polskie Stowarzyszenie im. Janusza Korczaka,
  • Mazowieckie Centrum Kultury,
  • Młodzieżowy Dom Kultury Muranów im. C.K. Norwida,
  • Warszawskie Centrum Innowacji Edukacyjno – Społecznych i Szkoleń,
  • Mazowieckie Samorządowe Centrum Doskonalenia Nauczycieli,
  • Zespół Pieśni i Tańca Uniwersytetu Warszawskiego Warszawianka,
  • Stowarzyszenie dla dobrej diety Dietanova,
  • Fundacja Kultury bez Barier,
  • Przedszkolne ABC,
  • Bliżej Przedszkola.

Przedszkole nr 17 Kółko Graniaste jako placówka publiczna prowadzona przez m.st. Warszawa w ramach nadzoru współpracuje z następującymi instytucjami:

  • Ministerstwo Edukacji Narodowej,
  • Miasto Stołeczne Warszawa, w tym:  Biuro Edukacji m.st. Warszawy,  Urząd Dzielnicy Śródmieście - Wydział Oświaty i Funduszy Europejskich,
  • Mazowiecki Kurator Oświaty,
  • Urząd Zamówień Publicznych,
  • Główny Urząd Statystyczny,
  • Państwowa Inspekcja Pracy,
  • Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych,
  • Zakład Ubezpieczeń Społecznych,
  • Instytut Żywności i Żywienia,
  • Państwowa Straż Pożarna,
  • Policja,
  • Straż Miejska.